torsdag 28. juli 2011

Oppdrag: Sushi


Jeg liker sushi! I Oslo finnes det nå over 50 steder der man kan kjøpe det, og du trenger ikke nødvendigvis å besøke dyre high-end restauranter for å få virkelig god sushi. En viss form for kvatitet må stedet selfølgelig representere siden vi tross alt snakker om rå fisk. 


Jeg gjenkjenner god sushi på ferske råvarer og risens konsistens. Fisken skal være fersk og mør og risen skal være riktig temperert (ikke kjøleskapskald) og kokt på riktig måte. For å klare å levere fersk og god sushi hver dag, må restauranten ha et betydelig volum på omsetningen slik at alle ferskvarene raskt kommer i omløp og ikke blir liggende for lenge før den blir konsumert. En grei kjøreregel er dermed å sjekke antall gjester i restauranten hvis du er i tvil om stedet er bra eller ikke.

Et sted som har bra kvalitet på varene og samtidig klarer å ha lave priser er Sushi Huset som ligger rett nedenfor Carl Berner krysset. Her ramler det inn alle slags mennesker fra lunsj til kvelds. Selv om stedet har et par og tyve sitteplasser, virker det som det meste av maten forsvinner ut døra som take away.

Sommerrull - bør testes! .
Stedet er et av mange småsteder i Oslo der man kan spise seg god og mett på en trygg måte for en god pris. Har du forslag til andre sushi-steder med god mat for en billig penge, så legg igjen en kommentar :-)


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar