onsdag 6. april 2011

Smia Galleri


På Vålerenga er det ikke langt fra kjerka til himmelen. Utrolig nok bare rett over veien! Der ligger nemlig Smia Galleri. Her er det faktisk både smie og galleri, men viktigst av alt; en bortgjemt perle av en restaurant. Menyen er preget av fransk inspirasjon, men med gode norske råvarer. I kveld er jeg ikke her for å spise, men for å ta et par pils og høre Erik Rochette & co spille jazz. Jepp, man MÅ ikke spise på slike kvelder. Lokalet er så sinnsykt hyggelig, med smijern, teglvegger og treverk som gjør det vanskelig å unngå å bestille vin, men jeg klarte det fint; de selger nemlig Aass på fat!

Det mest forunderlige er at det ikke er restauratører eller bransjefolk som står bak denne sjappa, men kunstnere. Det pleier jo i og for seg å være en problematisk kombinasjon, men her har de holdt på i snart 10 år så da har de fått bevist at de vet hva de holder på med. Rent interiørmessig gjør det jo ikke akkurat heller noe at folkene som styrer er superkreative.

Ute i gården er det stoler og bord i et miljø som hentet direkte inn fra Sydfrankrike. Er du frekk, kan du smyge deg inn i den forunderlige smia som er der og la deg begeistre over mystiske verktøy, maskiner og tøff smijernskunst. Inne henger det alltid en eller annen slags bildeutstilling på veggene, men den største kunsten finnes på kjøkkenet. Her er de velsignet med en utrolig dyktig kjøkkensjef. Mon tro om ikke Einar Gelius har hatt en finger med i spillet…

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar