torsdag 28. april 2011

Oslo Spiseforretning


Hvis man tenker etter, er det et relativt lite utvalg av restauranter som tør å satse på full-norsk meny. I Oslo er vi heldige å ha noen få, og Oslo Spiseforretning er en av dem. Jeg mener ikke steder som tilbyr norske tradisjonsretter som komper, får-i-kål og kjøttkaker, men kjøkken som i så stor grad som mulig benytter seg av lokale råvarer for å skape det nye og moderne norske kjøkken. For å få til det, er det viktig å ha god kunnskap om hvor man får tak i varene. Det er nok dessverre ikke sånn at bare fordi ting er produsert i Norge, så er det automatisk av ypperste kvalitet. Gudene skal vite at kjøkkensjefen her i huset må ha en leverandørliste lang som en kjøkkenrull, for her blir alle Norges beste landsdeler representert i løpet av et år.

Opplever du gleden av å gafle i deg en "dagens meny" må du huske å sette av plass til ost. Deler av Norge er snart på høyde med både Frankrike, Spania, Italia og de andre  kjente ostemakere takket være de små gårdsysteriene som klarer å sette et bra norsk særpreg på sine produkter. Denne restauranten er et supert utstillingsvindu for de beste norske, så ikke la sjansen gå fra deg! 

Oslo Spiseforretning har forresten også vunnet en menypris for sin tydelige norske identitet som er presentert på menykartet. Har du gjester fra utlandet, er dette et kult sted å vise fram Norge!  


1 kommentar:

  1. Bra restaurant! Har vært der et par ganger og bra sted på uterestauranten også.

    Brinken

    SvarSlett