fredag 5. august 2011

Paulsens Hotell og Café

Café i 1. etasje og hotell i 2. etasje
Det har vært gode opplevelser på løpende bånd i sommer, men jeg tenkte at den aller beste skulle få noen ord i bloggen min. Av og til kommer man over et aldri så lite scoop, nemlig. Denne gangen skulle det vise seg å være et lite hotell i Lyngdal, en liten by som ligger i Vest-Agder litt vest for Lindesnes. 

Resepsjonen
"Paulsens Hotell & Café" heter stedet, og ligger et steinkast fra Lyngdal sentrum. Innehaverne har nettopp tatt opp igjen bygningens tidligere aktiviteter; det var nemlig hotelldrift her i forrige århundre (1926 - 1971). Målet ser ut til å være at stedet skal være et slags levende museum der både tradisjoner, interiør og bevertning skal være så autensitsk som mulig. Beliggenheten kommer helt sikker til å by på store muligheter, blant annet renner Lygna (lakseelv) rett gjennom hagen. Driverne står bak en del andre konsepter i samme landsdel, blant annet Simonhuset på Feda. 

Her finner man nok roen
Hotellet har i alt 10 dobbeltrom. De fleste uten bad, men hva gjør vel det når potta står klar under senga! Selv uten bad, er rommene oppdatert på de viktigste kriteriene for hotellgjester flest: god seng, stille rom, trådløst internett og god frokost. Med "museums fasilitetene" i tillegg blir dette spennende og unikt. 

Cafékonseptet beskrives best med eiernes egne ord: "café med hjemmelaved traditione mad samt skjænkning af hjemelaved saft, kaffe, te og andet unevnlige drikke. . . men med fornuftige stængetide da vi trods alt haver folk boendes i anden etage".


Jeg er ikke på besøk for å overnatte, men for å spise på stedets landlige gårdstun som fungerer som en slags uterestaurant når sola skinner. Skulle det regne, kan man selvfølgelig sitte inne i caféen eller i en av de små stuene. Menyen varierer fra dag til dag, og er preget av lokale tradisjonsretter med litt dansk inspirasjon. Det meste på menyen virker hjemmelaget. Ja, bortsett fra leverposteien da, som er nødt til å komme fra en annen planet! (må testes!!)

Dagens meny, hjemmelaget mat til god pris
Jeg blir sittende med kaffekoppen å tenke at det tøft gjort at folk tør å satse på noe slikt. Fallhøyden er stor for alle typer nisjekonsepter. Jeg tror imidlertid stedet har gode forutsetninger for å gjøre det kjempebra i framtiden: av den enkle grunn at opplevelsen og kvaliteten innfrir med god margin i forhold til forventningene. Det er bare å håpe på at lokalfolk vet å benytte seg av tilbudene.

Caféen: Tidsriktig kjøpmannsdisk
Stedet er i gang med en hjemmeside, men man kan også møte de på Facebook eller på vanlige bookingsider på nett. Har du besøkt Paulsens Hotell & Café? Legg igjen en kommentar :-)


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar