søndag 27. mars 2011

Gutta på haugen


Her har vi egentlig en gourmetbutikk på 50 kvadrat. Frukt, grønnsaker, oster, spekemat, ferskvarer, pasta, oljer, sjokolade og mye mye mer. Skal man få med seg alle sesongvarene som kommer innom butikken i løpet av et år skal man helst besøke den en gang i uka. Du finner ikke mye info om Gutta på Haugen på web. Det er liksom litt av stilen… meget casual og lite selvhøytidelig. Og det passer bra, for samtlige som jobber der kommer du i snakk med. De vet hva de holder på med og deler gjerne kunnskapen. Står du der i butikken med en eller annen grønnsak i hånda du tror kommer fra en annen planet, så får du raskt hjelp til hvordan den skal tilberedes. Lurer du på hvordan Pata Negra skinka smaker, så får du en slingse slengt i hånda. Yay!

Jeg digger kjøpmannsdisk-konseptet. Skinkene og pølsene henger i taket og de store ostene står stablet på disken. Prøvesmak! Her har de forresten også kjøtt fra Idsøe i Stavanger. Sannsynligvis Norges beste slakter! Test ut lammepølsene neste gang!





Dagens innkjøp ble en del grønnsaker og ost men viktigst av alt: Bacon fra Grøstad Gård. Eneste baconet (jeg vet om) uten tilsetningsstoffer. Det er tørrsaltet og sånn cirka 12 453 ganger bedre enn det rælet man finner i vanlige butikker.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar