mandag 29. august 2011

Olympen


Ok, er du turist i Oslo er det 4 severdigheter du må passe på å få med deg: Frognerparken, Holmenkollen, Operahuset og Olympen. Hvert av stedene er ikoner for sitt kulturområde: Kunst, Idrett, Musikk og Mat. 

Olympen, eller "Lompa" som mange kaller stedet, er Oslos eldste ølhall og har vært i drift i langt over 100 år. Stedet ble i 2006 stengt for en seriøs oppussing og fornyelse. I dag blir stedet besøkt av alle mulige mennesker som bare vil ta seg en øl eller hygge seg med den fantastiske norske maten som er på menyen. Driverne av stedet står bak en del andre særdeles vellykkede restauranter i byen, sånn som eksempelvis Arakataka og Ylajali. 

Konseptet er ekte norsk mat laget på en moderne men usnobbete måte. Prisene er knallgode, her får du for eksempel en 3-retter for 298,-. I tillegg har stedet en lang liste med ulike øltyper. Er du interessert i norske øltyper, er dette stedet å gå innom. Og slapp av, du blir ikke flådd. Faktisk vet jeg ikke om mange steder i Oslo som har mer komfortable priser på de eksotiske norske ølmerkene. (gjør du, så kommenter nederst!)

Det som er mest spektakulært på menyen, må være helstekt pattegris. Jeg har aldri prøvd det, men å sette det på menyen er jo dødstøft. Den må bestilles en uke før man kommer. For øvrig så endres mange av rettene i løpet av året, alt etter hva slags mat som er i sesong.

Innredingen er mørk og dunkel, men gjennomført elegant. De digre maleriene, enorme lysekronene og de lange eikebenkene er viktige elementer som gjør stedet unikt. Det jeg liker aller best med stedet er imidlertid den oppmerksomme og lite påtrengende betjeningen. 

Rett over Olympen ligger Pigalle, en nattklubb som visstnok holder mye av den samme stilen som da den åpnet på 60-tallet. Dj i helgene og aldri cover! i 3 etasje ligger et selskapslokal som til tider også brukes hvis det er fullt på Olympen. Her havnet jeg for eksempel i før-julen i fjor. Olympen er nemlig rett sted hvis du for eksempel planlegger julebord med vennegjengen. Har aldri smakt bedre pinnekjøtt i Oslo!

Vært på Olympen? Bruk kommentarfeltet!  

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar