onsdag 8. juni 2011

Le Benjamin


Le Benjamin Bar & Bistro ligger nederst på Grunerløkka, faktisk vegg i vegg med tapaskongen "Delicatessen". Det passer jo bra, for rent geografisk ligger jo også Frankrike rett nord for Spania, og det er nettopp fransk mat det dreier seg om her i huset. Innehaverne og kjøkkensjefen har lang erfaring fra flere topprestauranter i Oslo og har tydeligvis reist mange og lange turer til Frankrike som har inspirert dem til å skru sammen dette full-franske konseptet som er en uhøytidelig bistro på gateplan med en liten bar og noen hyggelige uteplasser på fortauet. På varme dager skyves vinduene vekk og man føler at man mer eller mindre sitter ute på gata. 


Menyen inneholder mange av de klassiske franske rettene, og det er gøy at man kan få oppleve dem på en måte som er autentisk og ufornorsket. Alt lages fra bunnen av: Løksuppen er her, foie gras terrine, bouillabaisse, østers, entrecôte, ja til og med ekte Crêpes Suzette, pannekake flambert ved bordet, kan man få uten å bli ruinert. Prisene er gunstige og velger man en dagens 3- eller 5 retter, så blir det mye god mat for pengene. og hei: alle som selger en flaske Champagne til under 500 kroner fortjener et besøk! Så er det ostene... Utrolig utvalg fra Frankrike som kan kjøpes i ulike mengder, alt etter hvor mye du har plass til etter å ha satt til livs en svineknoke eller to.

Som nevnt er det en uhøytidlig og rolig atmosfære som ligger i veggene, godt supplert av de avslappede men kunnskapsrike servitørene. Kall meg gjerne kinky, men det er noe ektefølt med at man kan smygkikke inn på kjøkkenet og høre lyden av kasseroller og kjenne lukten av krydder og mat. Det blir liksom enda mer fransk...  bon appétit!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar